Cukrárenské zariadenia.

Všetky cukrárne majú dosť zariadení, ktoré je nutné nejako rozmiestniť kvôli plynulému chodu cukrárne. Nič nesmie nikde zavadzať a všetko zároveň musí byť vždy pri ruke všetkému personálu. Preto je nutné dbať na dokonalé usporiadanie. Všetky cukrárenské zariadenia musia mať svoje miesto, ktoré sa už nebude meniť. Najhlavnejšie cukrárenské zariadeniacukrárenské vitríny, ktoré sú rozmiestnené po cukrárni tak, aby sa v nich dal vystaviť tovar na obdiv zákazníkom. Preto je nutné tiež správne vyberať a vhodne zvoliť ich umiestnenie. Nie je vždy nutné vyberať z už hotových vitrín. Môžeme tiež zvoliť možnosť si nechať cukrárenské vitríny vyrobiť na mieru.

K svojej práci potrebujú cukrári tiež rôzne cukrárske pomôcky.

Tie sa dajú jednoducho zohnať, pokiaľ zadáme do ľubovoľného vyhľadávača „cukrarske pomocky“. Tieto pomôcky sa nám objavia vo vyhľadávaní a môžeme začať vyberať. Najhlavnejším prvkom cukrárskych pomôcok je hlavne riad. Toho sú naozaj kopy a je nutné ho mať v profesionálnej cukrárni vždy dostatok. Nie je možné počítať len s počtom stolov a stoličiek. Musíme mať vždy značné rezervy. Vždy sa môže niečo rozbiť alebo nejakým spôsobom zničiť či stratiť. V tom prípade je nutné mať nachystanú náhradu, pretože si nemôžeme dovoliť poslať hosťov domov kvôli tomu, že došli trebárs lyžičky. To by naozaj nebolo práve profesionálne jednanie. Medzi cukrárenské zariadenia a pomôcky zároveň by mohli patriť i kuchynské roboty, ktoré zvládnu urobiť fúru práce za nás. Tieto zariadenia sú hlavne multifunkčné a tak je možné ich použiť na čokoľvek chceme.