Cukrárske stroje.

Sú to veľmi dômyselné zariadenia, ktoré sa nachádzajú iba v cukrárskej kuchyni. Využijeme ich na spracovanie obrovského objemu cesta alebo na upečenie väčšieho množstva korpusov naraz. Prípadne to môžu byť rôzne mrazničky a šokery, ktoré udržia tortu v chlade a vďaka tomu sa na ňom nebude roztekať krém. Tieto cukrárske stroje môžu mať najrôznejšie funkcie a môžu tiež zastávať viac funkcií naraz. Taký obrí kuchynský robot s početnými nástavcami zvládne naozaj veľa práce a ušetrí cukrárom mnoho času s hnetením množstva cesta. Ich motory sú tak silné, že si poradia i s tým najhutnejším cestom, a to často v obrovských objemoch. Vďaka tomu je cukráreň schopná chrliť jeden výrobok za druhým a nemusí sa teda spoliehať len na ľudskú silu. Cukrárske stroje sú naozaj obrovské zariadenia, ktoré sú brané ako súčasť kuchyne.

Je ale nutné ich udržiavať neustále schopné prevádzky.

Pokiaľ zanedbávame údržbu, môže nás to prísť naozaj draho. Hlavne čo sa týka obrovských otočných pecí, ktoré sú hlavným zdrojom príjmu našej cukrárne. Bez nich totiž nič neupečieme. Naviac dokážu upiecť mnoho plechov koláčov alebo mnoho častí tort naraz, a to vďaka otočnému mechanizmu vo vnútri pece. Ten sa ale musí udržiavať neustále v chode. Veľké cukrárske stroje sú veľmi náchylné a pokazia sa, pretože pracujú často s obrovskými objemami cesta. Preto je nutné sa k nim chovať šetrne, rovnako ako k peciam a tiež nezanedbávať ich údržbu. Bez cesta totiž nie je čo piecť. Kuchynské roboty pre cukrárov sú ale omnoho nahraditeľnejšie než samotné obrovské cukrárske pece. To ale neznamená, že nám nemajú vydržať dlho.