Pečenie v cukrárniach.

Cukrárne sú továrne na sladkosti. Ich výnimočnosť je hlavne v sladkom ceste, ktoré sa používa na všetky možné zákusky a tortičky. To je ale najprv nutné nejako pripraviť a hlavne upiecť. Na to sa v cukrárňach používajú najrôznejší pomocníci. Cukrárne pečú hlavne vo veľkom. Preto sú na prípravu cesta treba naozaj obrovské stroje, ktoré majú za úlohu pripraviť či skôr uhniesť naozaj obrovský objem cesta. Ich úloha je neľahká, ale ich silný motor a obrovská nádoba a šľahacia alebo hnetacia metla si s touto úlohou hravo poradia. Potom je potreba cesto nejako sformovať do výslednej podoby a nechať upiecť. Tu sa ale na pečenie nepoužíva obyčajná kuchynská rúra. Tu sú potrebné cukrárske pece. Tieto pece je možné zohnať po vyhľadávaní slov „cukrarske pece“ na internete. Nájdeme tu množstvo značiek, ktoré se ich výrobou zaoberajú.

Cesto je nutné vypracovať do výslednej podoby. Na to slúžia špeciálne formy.

I v profesionálnej prevádzke je možné používať cukrarske silikonove formy na pečenie, ktoré sú často výhodnejšie než formy plechové alebo keramické. Plechové formy sú celkom dobrou, a hlavne ľahšou náhradou foriem keramických, ale ešte ľahšie sú cukrarske silikonove formy, ktoré toho tiež vďaka svojmu materiálu hodne vydržia. Sú to tie najodolnejšie formy, ktoré kedy človek vymyslel. Ich výhoda je hneď dvojakého druhu. Nielen, že sú veľmi odolné voči akémukoľvek poškodeniu, ale sú tiež veľmi dobre skladné, pretože sa po zdeformovaní ihneď vrátia do pôvodnej podoby. Preto je veľmi výhodné používať silikónové formy.