Chladiace zariadenia pre pizzerie.

Na prípravu pizzy potrebujeme viac rôznych zariadení, ktoré udržia naše pizzy alebo ingrediencie na nich v dokonalej kondícii. Hlavne ingrediencie, ktoré na pizzu dávame, sú často náchylné na teplo a tak je nutné ich udržiavať neustále v chlade. To je trocha problematické hlavne keď usúdime, že potrebujeme tieto ingrediencie mať neustále po ruke. Preto sú tu vynálezy, ktoré voláme chladiace pizza stoly, ktoré sa nám o všetko postarajú. Môžu to byť aj pultové vitríny, ktoré majú sklenenú prednú stenu alebo môžeme mať pizza stoly, ktoré majú výklopný poklop, pod ktorým sa nachádzajú nádoby na jednotlivé ingrediencie. Chladiace pizza stoly tiež obsahujú časť, ktorá sa používa na prípravu pizzy. Táto časť je väčšinou umiestnená na jednom ich konci a vďaka tomu máme všetko pekne pri ruke. Niektoré bistrá tiež používajú chladiace pizza stoly menších rozmerov a s menším počtom priehradok na uskladnenie ingrediencií, než nám z nich vytvoria jednotné jedlo. Nie je to teda výsada len a iba pizzerií.

Pre reštaurácie môžu byť chladiace pizza stoly naozaj veľké.

Preto sa tu používajú obyčajné chladiace stoly, ktoré majú výklopný celý prípravný pult. Fungujú tak, že z nich vyberieme ingrediencie a priamo na jeho výklopnej doske po zatvorení stola dané jedlo pripravíme. To nám tiež mnohonásobne môže ušetriť čas na prípravu, pretože máme všetko jednoducho pri ruke. Pokiaľ ale nemáme dostatok priestoru alebo máme nejakú linku na mieru, môžeme do nej jednoducho implementovať vstavané chladiace skrine. Tie sú vlastne také chladničky, ktoré majú dvierka z prednej strany. Nie je teda nutné vyklápať celú dosku stola, ale stačí sa len ohnúť a otvoriť dvierka rovnako ako u chladničky. Ich nevýhoda ale spočíva v tom, že sú často maličké a nevojde sa do nich viac potravín. Ďalej tiež zaberajú miesto pod stolom pre riad, takže ich použitie záleží hlavne na danom rozostavení celej kuchyne. Hodí sa hlavne do menších priestorov, kde sa nedá operovať s veľkými chladničkami a podobne. Ďalej sa tiež môžu hodiť do kuchyni, kde je naopak priestoru viac a majú tu dva stoly, kde je jeden na prípravu ingrediencií a druhý na prípravu celých jedál.